CS: підсумки 2015 року

18 лют 2016

Незважаючи на кризу банківського сектора України, для компанії CS 2015 рік видався вдалим: компанія здобула нових клієнтів і партнерів, а також реалізувала всі заплановані проекти.

Нові клієнти та проекти

У 2015 році скарбничка клієнтів CS поповнилася трьома банками – ПАТ «Південний», ПАТ «Кредитвест Банк» і ПАТ «Комерційний Індустріальний Банк» (ComInBank).

Усі три банки в якості автоматизованої банківської системи вибрали рішення від компанії CS – АСБ Б2, що дозволило СS збільшити частку на українському ринку.

 Динаміка зміни частки, що займає АБС Б2, на ринку систем автоматизації банківської діяльності з 2009 по 2015 рік

Динаміка зміни частки, що займає АБС Б2, на ринку систем автоматизації банківської діяльності з 2009 по 2015 рік

Окрім АБС Б2 в ComInBank наразі успішно функціонує система управління персоналом та розрахунку заробітної плати HRM&Payroll::eCSpert. А в ПАТ «Південний» – веб-клієнт АБС Б2, інтернет-банкінг iFOBS, система єдиного карткового рахунку iB2 і аналітична система CS::BI.

Окрім впроваджень систем у нових банках, CS реалізувала ряд інших проектів.

Так, 2015 рік запам'ятався двома великими проектами з переходу на новий процесинг у Platinum Bank та ОТП Банк.

Окрім того, в ОТП Банку було впроваджено інтернет-банкінг iFOBS для фізичних осіб.

А в ПАТ «Агрокомбанк» запрацював мобільний банкінг від компанії CS iFOBS.Mobile. Наразі клієнти ПАТ «Агрокомбанк» мають змогу користуватися послугами банку, не включаючи комп'ютер – достатньо мати під рукою смартфон на базі iOS або Android.

Нові рішення                                                                                       

Касовий модуль

«Касовий модуль» веб-клієнта АБС Б2 дозволяє контролювати, видані касирам під звіт готівки, залишки у касі, скорочує час обслуговування клієнтів касирами та зменшує навантаження на канали зв'язку між відділеннями та головним офісом.

На даний момент 2 банки України використовують даний модуль – ПАТ «Південний» та ПАТ «Кредобанк».

CSBPM

CS BPM – гнучкий та ефективний інструмент для управління бізнес-процесами банка. Конструктор процесів дозволяє отримувати дані з зовнішніх джерел, будувати процеси прийняття рішення, зокрема, про можливість кредитування, перебираючи на себе функції аналізу та маршрутизації кредитних заявок між підрозділами банку.

Першим користувачем рішення CS BPM став ПАТ «Райффайзен Банк Аваль».

PolisOK

PolisOK – безкоштовний мобільний додаток, призначений для розрахунку вартості поліса «автоцивілки». Додаток може зацікавити як страхових посередників та агентів страхових компаній України, так і власників транспортних засобів.

Мобільний додаток PolisOK доступний для ОС Android, починаючи з 4.0 версії:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.csltd.polisok

Нові партнери

У 2015 році компанія CS здобула нового партнера у особі компанії DELL - американського виробника комп'ютерної техніки. Партнерство з DELL дає можливість отримувати спеціальні цінові умови та доступ до партнерського навчання.

Заходи

У 2015 році CS виступила спонсором та учасником багатьох партнерських заходів.

У квітні – виступ з доповіддю «Безпека ДБО: від щасливого невідання до комфортної впевненості» в рамках міжнародної конференції «Безпека банку», що проходила у Празі.

Червень 2015 року запам'ятався трьома масштабними заходами:

 – Міжнародною конференцією для розробників Oracle - ODTUG Kscope15 (Голлівуд, США), де старший аналітик CS Євген Федоренко виступив з доповіддю «Mastering Oracle ADF Bindings advanced techniques»;

–  Міжнародним банківським конгресом «Banking Congress in Ukraine» (Київ, Україна);

– III Міжнародною конференцією «Клієнтське обслуговування в банку: як привабити й утримати клієнта» (Барселона, Іспанія), де Олександр Погуляка, аналітик безпеки фронт-офісних систем компанії CS, виступив з доповіддю щодо ролі якісного та зручного дистанційного обслуговування, як одного з основних каналів обслуговування в сучасному банку.

Восени CS провела презентацію своїх рішень для банківського сектора Грузії в м.Тбілісі, а також виступила спонсором двох конференцій – «CIS Bankers 12» та традиційно «Oracle Innovation Day».

Окрім партнерських заходів, CS провела 6 спеціалізованих семінарів для співробітників банків, а також XII щорічну конференцію «Автоматизація банківської діяльності» - традиційний захід для професіоналів в області банківського програмного забезпечення, яких об'єднує бажання досягти високої ефективності бізнесу.

«Даючи оцінку дійсно непростому минулому року, хочемо відзначити, що всі наші плани були успішно реалізовані. Ми досягли поставлених цілей та продовжуємо розвиватися далі», – зазначив Дмитро Радченко, директор компанії CS.

Підпишіться на розсилку