CS автоматизує маршрутизацію платежів в ОТП Банку

06 сер 2013

otpbank_logo

Нове рішення забезпечує автоматичну маршрутизацію платежів між системами банку та спрощує взаємодію з СЕМП за допомогою єдиного шлюзу.

Компанія CS реалізувала проект єдиного комплексу маршрутизації платежів для організації одночасної роботи декількох інформаційних систем, що взаємодіють між собою та з СЕМП ( системою електронних міжбанківських переказів ) у Банку ОТП .

Комплекс об'єднує системи компанії CS: Sapfire і  Payment Router - спеціально розроблений вузол маршрутизації платежів.

Sapfire впроваджена в якості єдиного шлюзу обміну платежами з СЕМП, яка об'єднує СЕП (систему електронних платежів) та ССП (систему термінових переказів).

Взаємодія системи Sapfire з інформаційними системами Банку - АБС " SQL " і АБС " FlexCube " , у функціями яких е генерація та / або обмін як внутрішньобанківськими міжсистемними платежами , так і міжбанківськими платежами , здійснюється за допомогою вузла маршрутизації платежів - Payment Router .

Андрій Майба, Керівник проектів АТ «ОТП Банк»

«Реалізація системи контекстної маршрутизації платежів дозволила нам гнучко інтегрувати нову АБС з діючими продуктовими системами Банку і СЕП НБУ. Завдяки високій компетенції фахівців компанії CS результати проекту були досягнуті в повному обсязі та в установлений термін».

OTP Payment Router

Система призначена для маршрутизації внутрішньобанківських платежів між автоматизованими банківськими системами - SQL , FlexCube, Б2 , з якими працює Банк ОТП , а також міжбанківських платежів між зазначеними системами і системою Sapfire , що взаємодіє з СЕМП НБУ. Додатковим завдання Payment Router є звірка ( реконсиляція ) даних по переданим платежам, включаючи звірку балансів на рахунках, використовуваних у платежах.

Payment Router розроблений з урахуванням вимог до високої продуктивності та надійності. У його склад входить додаток адміністрування , яке дозволяє здійснювати моніторинг працездатності всіх компонентів системи , виконувати настройку маршрутів проходження платежів , переглядати всі події, що відбулися в системі , і всі платежі з журналами їх проходження всередині Payment Router .

Система Sapfire

Система є універсальним шлюзом для взаємодії автоматизованих систем банку з СЕМП НБУ.
У інтерфейсах платіжної системи застосовується система захисту даних, що включає ідентифікацію , перевірки та накладення ЕЦП .

ОТП Банк

ОТП Банк - один з найбільших вітчизняних банків, визнаний лідер фінансового сектору України . На українському ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально відповідальної , надійної і стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості.

Підпишіться на розсилку