Ідея Банк вдосконалює програмне забезпечення для кращого обслуговування клієнтів

08 лют 2018

[Ідея Банк вдосконалює програмне забезпечення  для кращого обслуговування клієнтів]

Ідея Банк завершив процес оновлення програмного забезпечення у всіх своїх відділеннях та впровадив нові онлайн-сервіси для дистанційного обслуговування клієнтів. Проект реалізований спільно з компанією CS.

У результаті оновлення ПЗ на даний момент Ідея Банк використовує автоматизовану банківську систему Б2, фронт-офісну систему Jet B2, систему взаємодії з бюро кредитних історій СВ::Сonnector, а також веб-сервіси JetB2 MiddleWare для інтеграції внутрішніх фронт-офісних систем банку та інтернет-банкінгу Pentegy з АБС Б2.

Спільно з компанією CS банк також запровадив систему дистанційного банківського обслуговування iFOBS для юридичних осіб та програмне рішення для авторизації операцій з корпоративними картками iB2. Відтепер клієнтам Ідея Банку доступні такі актуальні сервіси, як віддалене управління корпоративними рахунками і картками, здійснення платежів у національній та іноземній валюті, робота з кредитним портфелем підприємства, ведення зарплатних проектів, підключення послуги SMS-інформування та багато інших.

З метою забезпечення захисту платежів, було впроваджено програму iSignDesktop, яке дозволяє працювати в інтернет-банкінгу iFOBS з ключами електронно-цифрового підпису в усіх сучасних браузерах.

Що стосується АБС, в банку було встановлено практично всі основні функціональні модулі системи Б2, а також модулі «Кредити» й автоматизації розрахунків з кредитними партнерами. Відділення банку використовують фронт-офісну систему JetB2 для виконання касових операцій, обслуговування кредитів та депозитів, відкриття поточних і карткових рахунків, підключення нових клієнтів, здійснення операцій з валютою (FX-угоди, SWIFT-перекази).

Впровадження проекту проходило в умовах чіткої узгодженості дій фахівців банку і компанії-розробника, що дозволило встановити перераховані вище системи на продуктивне середовище банку в оптимальні для проекту такого масштабу терміни.

---

Ідея Банк працює на ринку України 28 років і з 2007 року входить до складу однієї з найбільших у Східній та Центральній Європі фінансових груп - Getin Holding S.A, Республіка Польща. Банк кілька років поспіль, незважаючи на всі виклики економічних криз України, займає лідируючі позиції у роздрібному сегменті. Ідея Банк також відзначається експертами як один з найбільш стабільних банків країни і належить до 20-ки найнадійніших банків України, згідно з даними декількох авторитетних рейтингів.

Компанія CS спеціалізується на розробці, впровадженні, комплексному супроводі та розвитку систем автоматизації для банків і страхових компаній. Більш ніж за 20 років роботи в сфері інформаційних технологій компанія CS стала безумовним лідером серед українських розробників банківських автоматизованих систем - 51% банків України використовує програмне забезпечення CS. З 2010 року CS - єдиний в Україні розробник банківського ПЗ зі статусом Oracle Platinum Partner. Ключові продукти компанії CS: автоматизована банківська система Б2, система дистанційного банківського обслуговування iFOBS, аналітична система CS::BI та система автоматизації страхування життя LISA.

Підпишіться на розсилку