Новий функціонал модуля «Ковенанти» і «WBM» в АТ «ОТП Банк»

21 гру 2017

[Новий функціонал модуля «Ковенанти» і «WBM» в АТ «ОТП Банк»]

Компанія CS запровадила функціонал для розрахунку, моніторингу та контролю факторів кредитного ризику за контрагентами юридичного бізнес-сегмента в рамках проектів «Early Warning System» і «Monitoring Diary» в АТ «ОТП Банк». Реалізація функціональних вимог проекту була рекомендована материнською компанією OTP Bank Plc (Угорщина) як складова виконання вимог МСФЗ 9.

Вимоги проекту були реалізовані на базі модуля АБС Б2 — «Ковенанти» і «WBM». Робота з модулем дозволяє користувачам автоматично розраховувати сигнали раннього реагування (фактори ризику) і ризик-статус за контрагентам згідно алгоритмам банку.

Гнучкий у налаштуванні модуль містить опції розподілу зон відповідальності бізнес-лінії і користувачів за факторами ризику, а також опції контролю періодичності оновлення/розрахунку/заповнення відповідних факторів. У модулі передбачено функціонал з email-інформування відповідальних користувачів системи про необхідність оновлення факторів ризику і в разі виникнення прострочення — по їх заповненню.

Окремо розширення функціоналу модуля «Ковенанти» дозволило банку автоматично розраховувати та проводити моніторинг виконання позичальниками умов кредитних договорів за такими показниками, як кредитові обороти, чисті кредитові обороти, обсяг валютно-обмінних операцій, і іншими показниками в абсолютному і відносному вимірах.

 

Підпишіться на розсилку