Комплекс автоматизації управлінського обліку від CS в ПАТ «ВіЕс Банк»

27 січ 2014

tBanks_logo_403 Завершено впровадження програмного комплексу автоматизації управлінського обліку в ПАТ «ВіЕс Банк».

Комплекс складається з підсистеми АБС Б2 "Управлінський облік(ISMA)", сховища і системи аналітичної звітності CS::Business Intelligence (CS::BI).

Постановником завдання виступив Фінансово-економічний відділ та Заступник Голови Правління Банку з фінансів. Завдяки їх підтримці і контролю вдалося максимально використати потенціал програмного комплексу.

Програмний комплекс дозволив: автоматично готувати інформацію про управлінський балансі та звіт про доходи /витрати у всіх необхідних розрізах (Центр фінансової відповідальності, ТВБВ, продукт) по всьому спектру фінансових і нефінансових активів/пасивів, представлених у банку (кредити, депозити, неторгові операції, Forex, внутрішньогосподарська діяльність тощо). Завдяки наявності системи аналітичної звітності CS::BI вся результуюча інформація відображається у вітринах системи і web-based звітах.

Вперше реалізована інтеграція вітрини "Аналітичні рахунки" з АБС Б2 в режимі online. Це дозволило використовувати одні і ті ж показники бізнес-моделі CS::BI як для ретроспективних аналітичних запитів за великий період (на підставі даних сховища), так і для моніторингу балансових показників за поточний операційний день.

Про банк

Банк створений у 1991 році як Акціонерний комерційний "Електрон Банк".У 2007 році Volksbank International AG придбав контрольний пакет акцій ВАТ "Електрон Банк", згодом збільшивши свою частку до 99,6%. 2012 року ВАТ "Сбербанк Росії" придбав 100% у Volksbank International AG.16 грудня 2013 р. - банк змінив найменування на Публічне акціонерне товариство "ВіЕс Банк". Банк є членом міжнародної групи SberbankEurope AG. Надає послуги фізичним та юридичним особам. Також "ВиЭс Банк" є членом Асоціації українських банків, Асоціації банків Львівщини, ПФТС, Професійної асоціації реєстраторів і депозитаріїв, Української міжбанківської валютної біржі, SWIFT, платіжної системи VISA International, НСМЕП. Згідно з класифікацією НБУ за розміром активів та регулятивного капіталу ПАТ "ВиЭс Банк" відноситься до 4 групи.

 

Підпишіться на розсилку