Завершено переведення рішень СS на роботу з IBAN

16 січ 2020

[Завершено переведення рішень СS на роботу з IBAN]

З 13 січня 2020 року українська банківська система остаточно перейшла на міжнародний стандарт номера банківського рахунку IBAN.

IBAN — це міжнародний номер банківського рахунку, впровадження якого дозволяє гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприяє подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів НБУ.

НБУ почав працювати з IBAN з 5 серпня 2019 року. Планувалось, що перехідний період триватиме до 1 листопада, але на прохання Держказначейства термін було продовжено до 12 січня 2020 року. З 13 січня IBAN став обов'язковим для клієнтів усіх банків України при здійсненні переказів коштів як в національній, так і в іноземних валютах.

Для компанії CS це був складний та трудомісткий проект. Старт робіт по впровадженню основних положень міжнародного стандарту IBAN відбувся ще у травні 2018 року. А вже у лютому 2019, щоб заздалегідь переконати наших клієнтів в наявності готових робочих рішеннь, ми надали першу версію АБС Б2 для тестування на стенді системи електронних платежів (СЕП) НБУ. З 5 серпня рішення СS були переведені на паралельну роботу з IBAN та аналітичним рахунком, і до 12 січня тривав перехідний період, що обумовив зростання складності алгоритмів роботи та трудомісткості виконання доробок.

Був виконаний великий фронт робіт:  

• відбулись зміни на всіх формах, зміни алгоритмів роботи практично всіх підсистем та печатних форм;
• були проведені доробки інтерфейсу з СЕП;
• доробки інтерфейсу з ДПА;
• доробки всіх API та Web-сервісів;
• були підготовлені рекомендації та супровід робіт по зміні багатьох налаштувань систем.

Перехід на роботу з банківським номером рахунку торкнувся абсолютно всіх підсистем АБС Б2, а також всіх інтеграційних рішень із зовнішніми системами, що працюють з рахунками: системи дистанційного обслуговування клієнтів iFOBS, системи прийому платежів і завантаження даних з усіх зовнішніх застосунків та інших.

Злагодженість роботи команди CS, активна участь наших фахівців в нарадах робочої групи НБУ, гнучка та швидка реакція на всі зміни та постанови дозволили нам вдало перевести всі рішення СS на роботу з міжнародним стандартом номера банківського рахунку IBAN.

Підпишіться на розсилку