OTP Bank Україна мігрував на єдину АБС – АБС Б2

31 Dec 2021

[OTP Bank Україна мігрував на єдину АБС – АБС Б2]

Компанія CS завершила ключовий етап проекту реструктуризації IT-ландшафту
OTP Bank Україна – повне переведення роботи банку на єдину АБС – Б2.

Особливості та задачі проекту

Переведення OTP Bank Україна на єдину АБС – АБС Б2 – від старту аналітики до впровадження в продуктивне середовище зайняло 15 місяців. Водночас міграцію було здійснено лише впродовж двох вихідних.
АБС Б2 об'єднала функціональні можливості трьох АБС, раніше використовуваних банком: B2Reporting (Б2 як звітна система), B2Credit (Б2 як кредитна система) і Oracle FLEXCUBE.

Було виконано:

  • Агрегування історичних балансів всіх трьох АБС.
  • Міграцію підсистем «Головна книга», «Депозити», «Поточні рахунки», «АІК» та ін.

Інтеграція АБС Б2 з іншими системами банку

Переведення на єдину АБС потребувало виконання інтеграційних задач з іншими системами банку:

  • системою онлайн-банкінгу iFOBS для фізичних і юридичних осіб;
  • фронт-офісною системою банку (з використанням сервісів, реалізованих у JetB2Middleware).

Також реалізовано перемикання роботи корпоративного сховища даних CS::BM із трьох АБС на одну корсистему.

Павло Федоренко, керівник проекту, компанія CS:

«Міграція АБС у великому системному банку завжди є складним завданням. Успіх прямо залежав від скоординованої роботи двох професійних команд OTP Bank Україна і компанії CS. Саме завдяки цьому нам вдалося реалізувати проект міграції в установлений термін і бюджет».

Олена Стужук, Project manager, начальник Управління розвитку АБС і платіжних систем, OTP Bank Україна:

«Цей проект був викликом для нас. І зараз можна говорити, що проект дійсно виконано успішно завдяки злагодженій роботі команд банку та компанії CS. Складність проекту полягала й у тому, що він практично впливав на всі процеси банку, а також на проекти, що виконуються одночасно, – це зміна фронт-офісної системи банку (in-house development) і DWH (інтегратор – компанія СS).

Один з основних критеріїв успішності проекту – клієнти та партнери банку не помітили міграції на нову корсистему, а всі процеси банку відбувалися в штатному режимі.

Плюси, які банк отримав відразу після міграції на єдину АБС:

  • Спрощення IT-ландшафту і, як наслідок, скорочення витрат на супроводження систем.
  • Скорочення часу закриття операційного дня банку.
  • Оптимізація банківських процесів.

Тепер можна впевнено казати, що OTP Bank Україна може реалізувати будь-які бізнес-виклики, маючи надійну платформу – АБС Б2 від компанії CS».

 

Акціонерне товариство «ОТП Банк» – один з найбільших українських банків з іноземним капіталом, який є визнаним лідером фінансового сектора країни. На ринку він представлений з 1998 року, має стійку репутацію соціально-відповідальної, надійної та стабільної структури, що пропонує споживачам сервіси європейської якості. Банк надає повний спектр фінансових послуг для корпоративних і приватних клієнтів, а також представників малого та середнього бізнесу. Його стовідсотковим власником є найбільший угорський банк OTP Bank Plc.
З 2019 року згідно з рішенням НБУ ОТП Банк віднесено до переліку системно важливих банків України, які мають вагомий вплив на розвиток фінансової системи країни.
В Україні АТ «ОТП БАНК» виступає флагманом банківської групи ОТП, зареєстрованої Національним банком України, до складу якої також входять ТОВ «КУА «ОТП Капітал» та ТОВ «ОТП Лізинг».

Subscribe to our Updates