Райффайзен Банк Аваль запустив АБС Б2 у режимі формування звітності НБУ

11 Dec 2019

[Райффайзен Банк Аваль запустив АБС Б2 у режимі формування звітності НБУ]

Компанія CS вдало завершила проект в Райффайзен Банку Аваль з інтеграції АБС Б2 з АБС BankMaster RS (Mysis Retail Banking), низкою інших систем банку і переведенням звітності НБУ в АБС Б2.

Для вирішення задачі Райффайзен Банку Аваль з інтеграції АБС Б2 з цілою низкою систем банку і переведенням звітності НБУ в АБС Б2, нашими фахівцями було розроблено нове рішення — «Трансформаційний модуль», а також успішно впроваджена відносно недавня розробка — модуль CS::NBUReporting.

«Трансформаційний модуль» — це модуль АБС Б2, що забезпечує прийом і трансформацію даних операційної діяльності банку у сутності АБС Б2 з метою побудови єдиної звітності штатними засобами АБС Б2.

Основні характеристики «Трансформаційного модуля»:

Універсальність: можливість online-взаємодії з різноманітними зовнішніми системами банку для завантаження даних;
Подієва архітектура: на підставі певних подій із зовнішньої системи «Трансформаційний модуль» створює / змінює сутність в АБС Б2 (контрагент, угода, документ тощо);
Інтелектуальність: можливість додаткової трансформації, збагачення даних в процесі формування сутностей АБС Б2. 

CS::NBUReporting — це кросплатформний веб-застосунок для формування обов'язкової статистичної звітності в xml-форматі. В якості джерела даних виступає БД АБС Б2. Додаток реалізовано за допомогою Front-end фреймворка Angular, а в якості back-end фреймворка використовується Spring.

У результаті проекту банку став доступний широкий спектр штатних функціональних можливостей Б2 (online API, файлові інтерфейси обміну) в якості джерела уніфікованих даних в частині інтеграції з іншими зовнішніми системами банку — реципієнтами даних (наприклад, DWH).

АБС Б2 працює в режимі формування звітності НБУ, але існує можливість включення штатних механізмів обробки сутностей в АБС Б2, розрахунків, а також переведення окремих підсистем в активний режим.

«Для CS даний проект був унікальним та цікавим. Ми змогли не тільки застосувати рішення CS, що вже добре себе зарекомендували, але і, завдяки запиту банку, розробити абсолютно новий модуль, тим самим модернізувавши АБС Б2. Ефективна комунікація двох команд — банку і CS — дозволила успішно реалізувати проект, і тим самим істотно спростити роботу відділу звітності банку», — прокоментував Володимир Лапа, PM проекту.

Subscribe to our Updates