Компанія CS розробила інтеграційний модуль для роботи платформи Visa B2B Сonnect у банках України

19 лип 2021

[Компанія CS розробила інтеграційний модуль для роботи платформи Visa B2B Сonnect у банках України]

У липні 2021 року відбувся перший в Україні комерційний запуск платформи Visa B2B Connect, яка дозволяє здійснювати прямі міжнародні транзакції між клієнтами банків, підключених до платформи. Платформу було запущено в BISbank (Банк Інвестицій та Заощаджень), технологічним партнером та інтегратором проекту виступила компанія CS. 

Співпраця компанії CS і BISbank (АТ "БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ") розпочалася в 2020 році – восени минулого року банк перейшов на програмний комплекс CS, а вже в грудні підписав договір на розробку інтеграційного модуля для підключення банку до інноваційної платіжної платформи Visa B2B Connect. 

Visa B2B Connect дозволить клієнтам BISbank здійснювати транскордонні корпоративні платежі максимально швидко і прозоро. 

Розроблений інтеграційний модуль – масштабоване рішення, яке дозволяє банкам – клієнтам CS – швидко отримати доступ до платформи і проводити міжнародні платежі в інтересах своїх корпоративних клієнтів з високою оперативністю. 

Особливості та переваги 

  • Центром оброблення платежів виступає Visa. 
  • Система платежів дозволяє клієнтам банку (юридичним особам) виконувати міжнародні платежі. Переваги: 
    • низькі комісійні тарифи; 
    • висока швидкість проходження коштів від платника до одержувача; 
    • виконання платежів без участі банків-посередників. 
  • У системі платежів виконується внутрішній контроль над операціями фінансування тероризму та відмивання коштів. 
  • Модуль інтегрований в АБС Б2 та пов'язаний з підсистемами, які необхідні для здійснення платежів. У модулі існує можливість отримання оперативної інформації щодо статусу платежу від Visa, відображення нето-позиції банку за розрахунками в системі Visa В2В Connect. 
  • Платежі через Visa В2В Connect мають контроль з фінансового моніторингу та зв'язок з експортно-імпортними контрактами, що дозволяє коректно працювати зі звітністю та виконувати вимоги регулятора. 

У недалекому майбутньому планується доробка клієнт-банку iFOBS, що дозволить клієнтам здійснювати такі платежі online. 

Тарас Леськів, менеджер проекту, Компанія CS: 

"Для компанії СS це був цікавий проект щодо інтеграції АБС Б2 з Visa B2B Connect. Ми прагнемо до інновацій і намагаємося впроваджувати в наше ПЗ нові системи та ноу-хау від всесвітніх лідерів у сфері банківських послуг. Сподіваємося, що ця функціональність дозволить клієнтам банку отримати швидкий, надійний і вигідний спосіб виконання міжнародних платежів, максимально задовольняючи вимоги клієнтів. 

Цей проект дозволив нам придбати серйозний досвід спільної роботи з постачальником продукту – командою впровадження бізнес-рішень від Visa. Також хочемо подякувати команді BISbank за спільну роботу в цьому проекті". 

  

Віталій Зінніков, Голова Правління АТ "БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ"

"Ми раді представити сервіс Visa B2B Connect в Україні та запропонувати нашим корпоративним і бізнес-клієнтам швидкі та безпечні міжнародні транзакції. Упевнені, що за допомогою цього інноваційного платіжного рішення наш банк буде сприяти посиленню місцевого бізнесу та цифрової трансформації України. Хочемо відзначити внесок нашого партнера – компанії CS, без якої реалізація проекту була б неможлива. Високий рівень професіоналізму команди CS і готовність приймати виклики сприяло розробці інтеграційного рішення для підключення до сервісу Visa". 

Для отримання детальної інформації про інтеграційний модуль для підключення до Visa B2B Connect, будь ласка, напишіть нам: [email protected]

Підпишіться на розсилку