Компанія CS підбиває підсумки 2016 року

02 бер 2017

[Компанія CS підбиває підсумки 2016 року]

Напередодні свого 20-річчя продуктова і сервісна ІТ-компанія CS підбиває підсумки 2016 року.

У 2016 році банківський ринок України скоротився, проте частка, яку займають продукти компанії CS, показала сталий позитивний тренд і склала 51%, що на 2% вище, ніж за підсумками 2015 року.

Частка, яку займають продукти компанії CS

Відповідно до даних сайту НБУ на 02.03.2017 в Україні діють 93 банка. 51% банків використовує програмне забезпечення компанії CS

КЛІЄНТИ

Новими клієнтами компанії CS у 2016 році стали: ПАТ «Промислово-Фінансовий Банк», АКБ «Львів», АТ «Укрексімбанк» та ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК».

Проект в ПАТ «Промислово-Фінансовий Банк» полягав в модернізації ІТ-ландшафту банку. Модернізація була досягнута шляхом впровадження ключових рішень CS – автоматизованої банківської системи (АБС) Б2, системи управління персоналом і розрахунку заробітної плати HRM&Payroll::eCSpert та інтернет-банкінгу iFOBS для юридичних осіб. А також переходом банку на новий картковий бек-офіс.

В АКБ «Львів» був виконаний перехід на програмний комплекс CS, в який увійшли АБС Б2 та система інтернет-банкінгу iFOBS як для корпоративних, так і для приватних клієнтів. Обидві системи інтернет-банкінгу були успішно інтегровані з процесингом ПУМБ.

В АТ «Укрексімбанк» наприкінці 2016 року був завершений перший етап проекту з оновлення ІТ-інфраструктури на базі рішень компанії CS. В рамках виконаних робіт були впроваджені провідні модулі АБС Б2. На черзі впровадження інтернет-банкінгу iFOBS та аналітичної системи CS::BI.

У ПАТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК» введено в промислову експлуатацію модуль фінансового моніторингу АБС Б2 – B2::FinMon.

ПРОЕКТИ

Визначним проектом 2016 року стало переведення ПАТ «Промінвестбанк» на єдину автоматизовану банківську систему – АБС Б2. Особливістю проекту стала його швидка реалізація – лише за два місяці було здійснено переведення ключових підсистем АБС Б2 в активний режим експлуатації, та виконана додаткова міграція всіх клієнтських операцій та даних головної книги.

У банку ПУМБ було запущено систему управління персоналом та розрахунку заробітної плати HRM&Payroll::eCSpert. Система функціонує як підсистема розрахунку заробітної плати та інших розрахунків з персоналом, працюючи в зв'язці з кадровою програмою «БОСС-Кадровик».

У повному обсязі була впроваджена система управлінського обліку ISMA в ПАТ «Південний» та ПАТ «Кредитвест Банк». А в ПАТ «ING Банк Україна» в промислову експлуатацію було введено її модуль «Split Currency Position», що автоматизує роботу казначейства банку.

Також в ПАТ «Кредитвест Банк» була запущена система інтернет-банкінгу для корпоративних клієнтів iFOBS.Corporate.

Інтернет-банкінг для приватних клієнтів iFOBS.WebPrivate був успішно впроваджений в ПАТ «КРІСТАЛБАНК» і ПАТ КБ «ГЛОБУС».

Особливістю проекту в ПАТ КБ «ГЛОБУС» стала інтеграція iFOBS.WebPrivate з процесінговою системою «УкрКарт».

Нова веб-версія інтернет-банкінгу для підприємств малого та середнього бізнесу – iFOBS.SME – була впроваджена в ПАТ «Альфа Банк». Кардинальні зміни відбулись у дизайні інтерфейсу і функціональному наповненні системи. Дизайн користувальницького додатка було максимально наближено до рішень для приватних осіб, а базові, найчастіше використовувані операції, винесені на основну робочу форму системи. Відтепер користувачам стало значно простіше підключитись до інтернет-банкінгу і повноцінно управляти коштами на своїх рахунках.

2016 рік видався досить плідним у плані співпраці компанії CS та АТ «ОТР Банк» – були створені та запущені в експлуатацію:

• система iFOBS.PINSetUp, що дозволяє користувачу змінити PIN-код платіжної картки через інтерфейс інтернет- або мобільного банкінгу;
  • система iFOBS.TUBACS, призначена для автоматизації процесу співпраці банку з партнерами по кобрендинговим програмам;
  • модуль iFOBS.API – набір сервісів системи iFOBS, що забезпечує взаємодію зі сторонніми системами і дозволяє будь-якій фізичній особі користуватися різноманітними послугами онлайн: купувати квитки, поповнювати рахунок мобільного телефону, сплачувати послуги провайдерів на сайтах партнерів банку ОТР або в партнерській мережі терміналів.

Системи мобільного банкінгу для фізичних осіб iFOBS.MobilePrivate були впроваджені в 2016 році в ПАТ АБ «Південний», ПАТ «Вернум Банк» та ПАТ КБ «ГЛОБУС».

Клієнти ПАТ «СЕБ Корпоративний Банк» тепер мають змогу користуватися мобільним банкінгом для юридичних осіб iFOBS.MobileCorporate у версіях для смартфонів і планшетних комп'ютерів.

Не залишився осторонь і АТ «ОТР Банк» – окрім мобільного додатку для фізичних осіб усіма перевагами мобільного банкінгу тепер можуть користуватися і клієнти банку – приватні підприємці, спеціально для яких був розроблений новий модуль iFOBS.MobileSelfEmployed.

РОЗВИТОК СИСТЕМ

Модуль карткового бек-офісу B2::Cards

Активний розвиток здобув модуль карткового бек-офісу АБС Б2 –B2::Cards.

Поточна функціональність дозволяє:

• відкривати карти різних платіжних систем (локальних, міжнародних – MasterCard/Visa, внутрішніх НПС ПРОСТІР);
  • підтримувати весь продуктовий ряд платіжних карт;
  • підтримувати карти з магнітною смугою, чіпом, комбіновані;
  • випускати і обслуговувати карти на третю особу;
  • обслуговувати карти в різних валютах;
  • прив'язувати необмежену кількість додаткових карт (навіть різних платіжних систем) до одного рахунку.

Наразі модуль карткового бек-офісу B2::Cards в повному або частковому обсязі впроваджений в трьох банках України – ПАТ «МОТОР-БАНК», ПАТ «Промислово-Фінансовий Банк» і ПАТ «Альфа-Банк» (впроваджена калькуляція карткових лімітів та фінансова авторизація).

Б2 для мікрокредитування

В кінці 2016 року на Oracle Digital Day компанія CS виступила з доповіддю про використання сервісів Oracle Cloud для рішень АБС Б2 в мікрокредитуванні.

Система підтримує широкий спектр кредитних продуктів, зокрема:

• оцінка кредитних ризиків;
  • індивідуальні кредити (класична схема, ануїтет, дисконтована схема);
  • кредити малому і середньому бізнесу (забезпечені і незабезпечені);
  • кредитні лінії;
  • аналіз і моніторинг кредитного портфеля.

ЗАХОДИ

У 2016 році компанія CS провела понад десять заходів – конференцій, семінарів та бізнес-сніданків, а також виступила експертом у низці партнерських заходів.

Так, влітку 2016 року фахівці CS вперше виступили з експертною думкою на семінарі НБУ, а НБУ у свою чергу підтримав відповідний захід CS.

Однією з головних подій 2016 року стала щорічна конференція CS NETWORK 2016 (раніше «Щорічна конференція CS «Автоматизація банківської діяльності»).

Конференція відбулася з 8 по 11 червня у Львові за підтримки компаній HP Enterprise, IBM та Oracle і зібрала понад 160 представників банків, фінансових організацій та міжнародних IT-компаній.

Окрім власних заходів, CS виступила партнером першого Бізнес Форуму SWIFT, організованого компанією SWIFT і Асоціацією УкрСВІФТ, а також щорічної конференції Oracle Digital Day.

Підпишіться на розсилку